Blomster som kant

Det startede med at der kom blomster ind i køkkenhaven – sådan til lidt pynt. I dag er det nærmest reglen, at alle bede er kantet med spiselige blomster eller 1-årige krydderurter. Inde i bedene står så køkkenurterne. Formålet er at skabe en smuk potager-have, hvor det dekorative og det nyttige går hånd i hånd. Der er ikke så mange blomster som på nedenstående eksempel i alle bede, og vi kan selvfølgelig ikke spise alle de blomster. De fleste må nøjes med at være til pryd. Trods de mange kanter med blomster er vi stadig selvforsynende med køkkenurter og frugt og bær.
Sp. blomster som kantHer er det appelsintagetes, daglilje og morgenfrue, der er anvendt som kanter. Andre gode kantplanter (alle spiselige) er lakridstagetes, blomsterkarse, moldavisk dragehoved, dusksalvie, kruspersille, koriander, karse, salatamarant, farvet bladbede, sortkommen/nigella. Nedenfor ses billedeksempler:
Rødbede. 3 rk bulls BloodRødbedebedet. Kanten til venstre er Dusksalvie. Til højre står Lakridstagetes
Løg, guler. app.tagetes, morgenfr.Gulerods-løgbedet kantet med apelsintagetes og morgenfrue
view 4Igen pryd-kant i de fleste bede. Den rød-bladede kant foran squash til højre er Salatamarant, som her er blevet for høj til at vi vil spise bladene. Nu er den bare til pryd, men da den var ‘spæd’, spiste vi en masse baby-leaves af den.
 

 

 

 

Leave a reply