– Hoved menu
– Kategori oversigt

Frø

Frø er ren magi

Tænk sig at dette lille korn – somme tider ikke større end en gran støv, så lille at man nærmest ikke kan få øje på det – indeholder selve livet i sig og kan spire frem til en hel plante eller et helt træ og på et tidspunkt blomstre og udvikle nye frø, som falder på jorden og spirer frem til en ny plante så snart der falder en lille regnbyge – slægten bringes videre.

Frø er Guds gave til os mennesker!

Frø er liv. Og intet er mere livsbekræftende end at så frø og se det spirer frem. Egentlig behøver man ikke have andet formål med at så end fornøjelsen.
Men. Livet opstår og udvikler sig for dine øjne. Det at følge de små planters vækst, omplante, opformere, passe, give omsorg og næring, ja det giver simpelt så mange glæder og mening i tilværelsen. Og oplevelserne og nydelserne undervejs og til sidst, hvor man kan plukke blomsten, eller kålhovedet eller frugterne osv. Liv er glæde, lykke og mening. Jeg glæder mig hvert år til foråret, hvor frøene kommer i jorden.

Jeg køber hvert år mange forskellige frøposer, Men jeg avler også selv mange frø. Nogle år har jeg taget frø af 100 forskellige sorter, men det er nok landet på, at jeg tager frø af ca. 50 forskkellige sorter hvert år. Bemærk at der her under Frøavl-menuen er en artikel om selv at tage frø.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFoto: Karse sat til spiring på vat i vindueskarmen.

.

 

 

Leave a reply