Hovedretter

Alle opskrifter på denne side er præget af det nordiske køkken, dvs, at ingredienserne altid er lokale råvarer, urter og frugt med en klar nordisk identitet og økologisk dyrket. Det er altid årstidens grønsager og frugt, der vælges, og grove grønsager, kål og rodfrugter indgår i mange opskrifter.

Ned af siden ses disse opskrifter

– og i samme rækkefølge som her (alfabetisk):
Græskarsuppe (Hokaidosuppe/vintersquash-suppe)
Syresuppe

Græskarsuppe:
Ingredienser: 1½ kg kød fra græskar el. Hokaido-squash, eller anden vintersquash, 2 spsk rapsolie, 150 g kartoffel, 1 stor løg, 2 fed hvidløg, Bladene af en lille bundt frisk oregano (eller 1 tsk tørret), 1 l grøntsagsbouillon, 2 dl mælk, salt, peber og chili.
Skær græskar i kvarte, fjern frøene, så der kun er det faste orangefarvede kød tilbage, Skær skrællen væk. skræl kartofler. Græskar og kartofler skæres i tern. Løget rengøres og skæres i tern. Varm ½delen af olien op i en gryde og vend de tre ting heri. Drys lidt salt og oregano ved. Tilsæt bouillonen og lidt af chilien og lad suppen simre i ½ time. Blend med mælk og resten af olien. Og smag til med salt peber og chili. Ved bordet toppes en tallerkenfuld suppe med ristede græskarkerner og evt. lidt creme fraiche.

Syresuppe:
Ingredienser: 200 g syre uden stilke (fransk syre eller havesyre), 50 g smør (eller olie), 2 skalotteløg, 1 fed hvidløg, timianblade (½ spsk), persille (fra 4 stilke), fransk estragon-blade (fra 2 stilke), ½ l bouillon, ½ l mælk, 1-2 dl fløde, salt, friskkværnet peber.
Hak den skyllede, velafdryppede syre med en kniv. Damp hakkede løg og hvidløg i smør el. olie. Tilsæt syre og damp til den falder sammen. Tilsæt bouillon og krydderurter og kog under låg i 20 min. Blend med en stavblender og spæd suppen op med mælk og fløde og giv den et opkog. Smag til med salt og peber.
Server brød til.

Leave a reply