Kålblomster

Kål – Brassica

Grønkål, rød i bl 1

Foto: En blomstrende grønkål

Kålen er en to-årig plante, der blomstrer 2. år. Blomsterne smager utrolig godt. Den lette måde at få kålblomster på er følgende: Lad være med at klippe topskuddet af grønkålene, men spis endelig løs af grønkålene gennem vinteren ved at rive bladene af, men lade hjerteskuddet på toppen være. På den måde får man også det største udbytte, for grønkålen vokser hele sæsonen og står kun i stampe, når det fryser mest. På den måde kan man høste blade til langt ind i foråret. Sidst i april, skal jeg som regel bruge beddet til noget andet. Så graver jeg de lange grønkåls-stokke med lidt grønt på toppen op, og planter dem tæt sammen et sted i køkkenhaven, som jeg godt kan undvære lidt endnu. Jeg vander dem godt – og de går straks igang med sætte blomsterstilkene op, og i maj-først i juni står de med et hav af gule blomster, som vi spiser flittigt af, putter i salat og i det hele taget pynter middagretten med. Det smager vidunderligt. Det er super-sundt. det ser godt ud. Ren gourmet.

 

 

 

 

 

 

Leave a reply