Krydderurtesalt

Sådan laver man kryddersalt

salt1

Først kommes grønne krydderurteblade i foodprocessoren.

Fyld en foodprocessor op med ½ oregano og ½ løvstikke. Tilsæt 1-1½ håndfuld timianblade og tilsæt desuden efter smag små mængder af rosmarin, estragon, citronmelisse og mynte. Alle krydderurterne skal være ribbet for stilke. Kun friske,rene blade i foodprocessoren.

 

Foto: Her kommes de grønne blade i foodprocessoren.

 

 

 

Krydderurtebladene findeles i foodprocessoren til der ligger en grødet masse i bunden.

salt5

 

 

 

 

Foto: Findel krydderurterne.

Fyld nu groft salt i foodprosessoren, så saltlaget fylder lige så meget som krydderurte-laget.

salt7

 

 

 

 

 

Fyld groft salt i (saltet fylder ca. lige så meget som det findelte krydderi) og kør nu til alt er findelt, og krydderurterne optaget i saltet.
Bredes ud på køkkenrullepapir (dobbelt lag). (Bred først aviser ud under køkkenrullepapiret)
Lad det tørre på papiret i 1-2 døgn.

kryddersalt

 

 

 

Foto: Krydderurtesalt lagt til tørre på køkkenrullepapir

 

Når det er tørt så læg det i en åben skål. (rør i det 1-2 gange daglig).
Når kryddersaltet er helt tørt er det klart til brug og kan hældes på glas.

Man kan eksperimentere med at blande lidt knust hvidløg mellem krydderurterne. Man kan også blande lidt knust chili i (vær opmærksom på, at det også blandes mellem de grønne krydderurter, inden findelingen i foodprocessoren).

Kryddersalt på glasFoto: Kryddersalt på glas

copyright Holstebro Urtehave

Leave a reply