Spiselige blomster fra A til Z

 

Spiselige blomster, Karensminde

Vi dyrker i Holstebro Urtehave 65 forskellige sorter af spiselige blomster. Og vi har nedenstående arter. Det er bestemt ikke alle, der er lige populære (nogen er smagsmæssigt ikke noget særligt), men vi er blevet rigtig gode til at pynte maden med velsmagende og sunde spiselige blomster. Klik på en art og læs en artikel om den pågældende art, om dyrkning i haven og om brug i køkkenet mm. Der er desuden mange billeder i de fleste artikler. Der er endnu ikke artikler om alle arterne. En streg under det danske navn viser at det er en link til en artikel.(De latinske navne stiller sig i alfabetisk orden ved et klik på pilen over kolonnen).
Er du nybegynder indenfor det med spiselige blomster, så start med de sikre successer: blomsterkarse, morgenfrue, hjulkrone, daglilje, kålblomster og de fleste krydderurte-blomster. Bemærk at alle krydderurter har spiselige blomster. Krydderurtens blomster smager næsten som krydderurten – har blot som regel en endnu finere smag. Brug derfor krydderurteblomster til at pynte salaten med.

Dansk
Latin
AppelsintagetesTropaeolum majus
BlomsterkarseTropaeolum majus
DagliljeHemerocallis
ForglemmigejMyosotis sylvatica
FuksiaFuchsia
GederamsChamaenerium angustifolium
GeorgineDahlia
GladiolusGladiolus communis
HjulkroneBorago officinalis
HostaHosta
HyldSambucus nigra
Jasmin, uægtePhiladelphus
KatostMalva
Kodriver (primula)Primula
KålblomsterBrassica
LakridstagetesTagetes lucida
MadonnaliljeLilium martagon
MorgenfrueCalendula officinalis
MælkebøtteTaraxacum officinale
NatlysOnagraceae
NatviolHesperis matronalis
NellikeDianthus
RoseRosa
Rucola-blomsterEruca
SolhatEchinacea
SolsikkeHelianthus
SquashCucurbita
TusindfrydBellis
ViolViola

 

Leave a reply