/ Forside / Ugens krydderi - uge 26 - fryse krydderurter- opdateret d. 7/9-2007
  Ugens krydderi - uge 26  
 


Udskriv siden

En side tilbage

Tilbage til forsiden

Søg

 

Fryse krydderurter

Nogle krydderurter gemmes bedst til vinteren som frysevare (ab).

Nogle krydderurter mister for meget smag ved tørring. Heldigvis sker det ikke, hvis nogle af disse fryses. Det gælder f.eks. persille, dild og kørvel, purløg og basilikum.

Persille: Persillen rengøres og de kraftigste stilke pilles fra. Evt vand slynges af og en håndfuld persille lægges i en plastpose og der bindes en knude, så persillen stadig ligger som en løs klump i bunden af posen. Et passende antal poser lægges i fryseren. Når persillen skal bruges, slår man med hånden uden på posen og persillebladene knuses i små stykker, og man er fri at køre det gennem persillekværnen eller at snitte det.

Kørvel: Samme fremgangsmåde som for persille.